Hästveda Hembygdsförening
vill visa och bevara den lokala historien till eftervärlden. Hembygdsparken i Hästveda utgör museum med flera byggnader från olika tider. Detta vill vi knyta samman med aktiviteter och traditioner i föreningens anda.

KALENDER 2019Februari

Tisdag 19 februari kl. 19.00 i Hantverksgården är det årsmöte i Hästveda Hembygdsförening med årsmötesförhandlingar, underhållning med sång av Bror Lund med Birgit Berg vid pianot och lotterier. Föreningen bjuder på smörgåstårta och dryck, kaffe och kaka. Hjärtligt välkomna, gärna även nya medlemmar!

April

Tisdag 30 april kl. 20.00 firas Valborgsmässoafton vid Lillsjön med korvgrillning, servering, lotterier och chokladhjul, majbål, körsång och tal till våren. Bålet tänds kl.20.30 och festen avslutas med fyrverkeri över Lillsjön. Alla är hjärtligt välkomna!

Juni

Nationaldagen torsdagen 6 juni firas med fanborg från torget omkring 13.30 till Hembygdsparken, där flaggan hissas och det blir underhållning med sång och högtidstal samt kaffeservering och alla är välkomna att deltaga.

Lördagen 15 juni byavandring i Boarp. Samling vid Hantverksgårdens parkering kl. 13.30 för avfärd till Boarp med buss. Informationshäfte om Boarp säljes till deltagare. Medtag fika till kaffepausen.

Fredagen den 21 juni kl. 14.00 firas Midsommarafton i Hembygdsparken traditionsenligt. Kl. 14.00 börjar vi klä midsommarstången, därefter dans kring stången till musik, sedan godisregn till barnen och servering av kaffe, saft, kaka och tårta.


De olika arrangemangen annonseras också under Föreningsinformation i Norra Skåne och i kalender på Servicekontoret i Hästveda.

Se Norra Skåne Föreningsnytt
Se även på facebook

Aktiviteter 2019
Datum och tidpunkt kommer att annonseras under Föreningsnytt i tidningen Norra Skåne.

Filmaftnar
Valborgsmässofirande
Nationaldagsfirande
Byavandringar
Midsommarfirande
Allsångskvällar
Friluftsgudstjänster
Hästveda Marknad
Öppet hus i parken under söndagar i juli kl. 14 - 16
Hembygdsgårdens dag
Julskyltning
Studiecirklar
Levande lokalhistoria och gammaldags julfirande för
skolelever .


Böcker från Hembygdsföreningen

”STATIONSSAMHÄLLET HÄSTVEDA”
En tidsresa från förr till nu
Utgiven genom Boksmedjan, Ordsmedjans förlag
Finns att köpa hos:
Hässleholms Bokhandel
Osby Bokhandel


Boken ”ALLT HAR SIN TID” av Folke Berglund
Finns hos Hembygdsföreningen för 200:-

Medlemsavgiften för 2017 är 100:-

Gåvor eller hjälp i form av arbetsinsatser tas emot
med stor tacksamhet!

Bankgiro: 5720-5270