Hästveda Hembygdsförening
vill visa och bevara den lokala historien till eftervärlden. Hembygdsparken i Hästveda utgör museum med flera byggnader från olika tider. Detta vill vi knyta samman med aktiviteter och traditioner i föreningens anda.

KALENDER 2018

Augusti

Söndagen 12 augusti Hembygdsgårdens dag
Hembygdsgårdens dag i Hembygdsparken med
utställning och försäljning samt underhållning.
Sommarfesten ”Hembygdsgårdens dag ” i Hästveda Hembygdspark börjar kl. 14.00. Konsthantverkare och gårdsbutiker m. fl. har utställning och försäljning och skänker vinster till ett av lotterierna. Göingemusikanterna underhåller med musik och Militärmuseet medverkar. Bollplank, chokladhjul och lotterier. Korvgrillning om tillåten. Till kaffe och saft serveras nygräddade våfflor. Alla är välkomna!

Söndagen de 2 september kl. 13.30.

Sam Claesson berättar om brandkårens historia i Hästveda. Han har varit bosatt i Hästveda i många år och bl.a. verksam som brandman. Nu har han samlat uppgifter, foton m.m. och berättar om brandkåren i Hästveda som funnits sedan 1904. Lokal är Mannarpsstugan i Hembygdsparken och troligen blir det utställning av föremål från brandkåren i Vagnmuseet. Hembygdsföreningen bjuder på kaffe. Välkommen!

Kyrkogårdsvandring i Hästveda lördagen 29 september
kl. 13.30. Vi hoppas även att det skall vara möjligt för intresserade att gå upp i kyrkans torn samt ge information om Hästveda kyrka.

Oktober

Tisdag 16 oktober kl.19:00 visas filmen ” Från häst till GPS” av Torsten Niklasson i Hantverksgården. Efter filmen kaffeservering. Välkomna!

De olika arrangemangen annonseras också under Föreningsinformation i Norra Skåne och i kalender på Servicekontoret i Hästveda.

Se Norra Skåne Föreningsnytt
Se även på facebook

Aktiviteter 2018
Datum och tidpunkt kommer att annonseras under Föreningsnytt i tidningen Norra Skåne.

Filmaftnar
Valborgsmässofirande
Nationaldagsfirande
Byavandringar